blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG jedenmaco
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
JEDEN.MACO



Koniec ľudstva
pridal JEDEN.MACO 6.7. 2014 o 15:54



V roku 1968 bol natočený jeden film - Planéta opíc. Tento originálny film z 60tych rokov (neskôr boli natočené aj ďalšie sekvencie) bol o kozmonautoch ktorí boli poslaní na vesmírnu misiu. Zatiaľ čo boli preč, čas na Zemi ubehol. Keď sa vrátili späť, oni nevedeli že pristáli na Zemi. Pristáli na neznámej planéte na ktorej vládli opice podobné ľuďom. Až na konci si hlavný hrdina uvedomil, že je späť na Zemi, pretože našiel sochu slobody trčiacu z piesku. Uvedomil si, že zakiaľ boli preč, ľudstvo totálne zdegenerovali a celá Zem sa premenila na planétu opíc.

 

 

Tento film však v sebe nesie proroctvo, je to prorocký film. V 60tych rokoch práve v USA prebiehala "občianska revolúcia". Staré americké cnosti, ktoré si osvojili od vzniku USA ako spravodlivosť, obozretnosť, správna miera, statočnosť, boli nahrádzané hodnotou slobody. Sloboda je síce fajn, ale sloboda neznamená iba oslobodiť sa - byť slobodný, ale znamená to tiež vymknúť sa spod limitov. A práve tento fakt, vymknutie sa spod limitov, inšpirovalo tohto tvorcu filmu natočiť tento film. Po 46 rokoch sa jeho proroctvo naplnilo. Problém s hodnotou slobody ako vymknutie sa spod limitov sa jasne preukázal. Prečo je to problém?

 

Ako vznikol celý vesmír? Ako vzniklo to čo tu máme? Ako vzniklo všetko? No to tak vzniklo, že Boh Stvoriteľ (podľa Platóna) imponoval limity na hmotu. Pred tým bola hmota bez limitov, bol to chaos, bolo to všetko zmiešané. Imponovaním limitov na hmotu bol spútaný chaos. To však neznamená, že chaos bol zlikvidovaný - bol iba spútaný. A práve toto spútanie hmoty limitmi stvorilo tento vesmír takým aký je. Všetko bolo spútané do sfér - Zem je sféra, Slnko je sféra, všetko je sféra. Keď sa niečo stavia/vytvára/buduje, ako to vzniká? No vzniká to tak, že sa imponujú limity na hmotu (napríklad stavebný materiál), a práve tieto limity všetko formujú (každé teleso je formované limitmi). A práve toto je problém slobody. Ľudia práve v 60tych rokoch začali chápať slobodu ako život bez limitov. Lenže problém je v tom, že život bez limitov nie je sloboda. Ako sa celá spoločnosť vyvíjala? No tak, že sa imponovali limity a keď sa ukázalo, že tieto limity už nie sú pre vývoj ľudstva prospešné, ľud sa domáhal slobody a imponovali sa limity nové (napríklad zrušenie nevoľníctva, vznik demokracie a tak ďalej). Práve imponácia - posun nových limitov bolo to, čo celé ľudstvo poháňalo vpred a rozvíjalo ho. Lenže najmä v 60tych rokoch, keď ľudia začali uznávať život bez limitov, tu sa jednalo čiste o zlikvidovanie stanovených limitov, ale žiadne nové limity už neboli imponované. A život bez limitov nie je sloboda ale chaos, degenerovanie - presne tak, ako pred stvorením vesmíru bola hmota nespútaná - bol to chaos.

 

Aký je výsledok? No výsledok je ten, že celá Amerika a postupne aj celý svet sa mení na Planétu opíc. Dnes máme na svete najvyššiu produkciu práce v histórií ľudstva, máme najvyššiu peňažnú zásobu a zároveň najvyšší deficit peňazí. Dnes je na svete historicky najväčší rozdiel v pomere chudoby a bohatstva - ešte nikdy nebolo tak málo bohatých a tak veľa chudobných na tejto planéte ako dnes. Jednotlivé národnosti a kultúry ako také postupne zanikajú a zapadajú prachom - presne tak ako to bolo znázornené v tom filme so sochou slobody. Keď sa pozrieme na Francúzko alebo Anglicko, tam za 10 rokov budú Angličania a Francúzi v menšine. Prelomenie limitov má za následok likvidáciu národností a kultúr ako takých. Postupne všetky národy stratia svoju identitu, svoju kultúru, svoje tredície, vznikne jedna veľka spoločná zmeska a štáty ako také prestanú existovať, a ľudstvo sa totálne zdegeneruje. A to nie je všetko. Dnes sa také veci ako homosexualita, mnohoženstvo alebo promiskuita uznávajú ako prejavy slobody. Celý svet sa jednoducho mení na jednu veľkú Planétu opíc.

 



Prístupov 7928
Kvalita článku
(64%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Koniec ľudstva
[ 6.7.2014] (príspevkov 0)
tomlinson111, rudo887788, tominko6666 a ...
[ 25.4.2014] (príspevkov 1)
Vymývačka mozgov
[ 26.3.2014] (príspevkov 5)
Kto vyhrá hokej na SOCHI 2014?
[ 12.2.2014] (príspevkov 17)
Tretí seriózny článok
[ 3.2.2014] (príspevkov 0)
Najväčší zločin v histórií ľudstva
[ 10.1.2014] (príspevkov 15)
Druhý seriózny článok
[ 3.12.2013] (príspevkov 9)
Prvý seriózny článok
[ 24.11.2013] (príspevkov 6)
Putin
[ 1.10.2013] (príspevkov 0)
TOP 10 Guns N´ Roses
[ 23.9.2013] (príspevkov 4)